4 Nov - Local Femmes Market på Väven:

Världspremiär för Jessica Jämtings nya designkollektion "Vildvuxen" i Umeå

Lördagen fjärde november kommer Jessica Jämting till Umeå för att vara med på designmarknaden Local Femmes på Väven. Då det blir också premiär för hennes efterlängtade designkollektion "Vildvuxen".

– Jag kommer äntligen släppa "Vildvuxen" som består av tyg på metervara, kuddar och bordsduk, allt i ekologisk lyxig bomull. Det blir också ljuvliga brickor, coasters och så klart posters, säger Jessica Jämting.

Premiär i Umeå

Intresset för Vildvuxen har varit stort. Jessica Jämting började arbeta med den nya kollektionen i somras, och sedan dess har inboxen varit full av förfrågningar. På sociala medier har massvis hört av sig och frågat när kollektionen kommer och längtat efter att få köpa den. Och nu blir det alltså premiär i Umeå. 

– Det känns så kul att släppa kollektionen just i Umeå som jag har hört så mycket gott om. Både att det är en väldigt kulturell stad men även feministisk och miljömedveten, sånt älskar jag och det är i linje med mina tankar om Vildvuxen, säger Jessica Jämting. 

En plats att vila i

Vildvuxen är en hyllning till det sköna och är i sitt mönster både skör och kraftfull.  Med sina täta blad och mjuka blommor gör Vildvuxen plats för skönhet och reflektion. 

– Jag ser Vildvuxen som en plats man kan vila i, både mentalat och fysiskt. Vackra färger och grönska får oss människor att må bra och skapar lugn, jag tror det kanske är därför så många gillar Vildvuxen.

Shoppa Vildvuxen exklusivt i Umeå

Vildvuxen släpps på Local Femmes i Umeå och säljs fram till dess ingen annan stans. Efter marknaden kommer kollektionen släppas online. Men ett tips är att handla direkt på marknaden så slipper du betala frakt. Jessica Jämting lovar även några goda marknadserbjudeanden, så passa på!

Feministisk designmarknad

Local Femmes Market är designmarknaden där 70 kvinnliga och icke-binärar kreatörer ställer ut konst och design. Det är andra gången marknaden arrangeras i Umeå, efter succén i våras. Vill man shoppa unika och småskaliga julklappar och design, beskrivs Local Femmes som rätta stället att vara på. Dessutom stöttar man kvinnliga kreatörer och svenska småföretag. Marknaden drar igång kl 10 på lördagen och pågår till kl 18, allt sker på inspirerande Väven i Umeå.

Vildvuxen är producerad i ekologisk bomull och finns både att köpa som duk och på metervara.

Om Jessica 

Jessica Jämting är en svensk konstnär och designer född 1990. Hon är utbildad vid Göteborgs universitet och har sin bas i Göteborg. Sedan 2020 driver Jessica det egna märket Jessica Jämting Art och skapar posters, konst, inredning och design. Inspirationen kommer ofta från naturen och klassisk konst. Hon influeras av kärleken till färg och drivet att ständigt utforska nya världar.

2023 blev Jessica Jämting utvald till månadens konstnär i det världsomspännande nätverket ”Creative Mornings”. Under september visades därmed hennes konst i 68 länder och 235 städer världen över. 

2022 nominerades Jessica Jämting till Formex Design Talent och samma år valde kulturtidningen Djungeltrumman ut henne som en av Göteborgs mest intressanta konstnärer. “Hennes färgval och kombinationer är så härligt mjuka samtidigt som resultatet blir lite excentriskt”, skrev chefredaktör Anna-Karin Hellborg i novembernummret. (2022-11-08)