Jessica Jämting bjuder in till Öppen Ateljé m gäster 1–3 sep, Hagabion

KULTURKALASET 2023. Välkommen på öppet hus i konstnären Jessica Jämtings mysiga ateljé på baksidan av Hagabion. Tillsammans med keramikern Siri Jaffe och konstnären Anna Lena Mayor Ekeblad bjuder hon in till konstutställning och mini-designmarknad.

Eventet som är en del av Göteborgs kulturkalas är gratis, och blir du förälskad så kommer det att finnas originalverk, posters, bruksföremål och annan kul design till försäljning.

Om konstnärerna
Jessica Jämting är en svensk konstnär och designer med bas i Göteborg. Hon skapar färgstark och maximalistisk konst, inredning och design. Inspirationen kommer ofta från naturen och klassisk konst men med en samtida twist.

Siri skapar brukskeramik som sätter guldkant på vardagen. Hon jobbar i stengods och porslin och inspireras av traditionellt asiatiskt hantverk såväl som modern keramikkonst. Hennes produkter präglas av lätthet, elegans och ett tydligt formspråk.

Anna Lena Mayor Ekeblad skapar både bruksföremål och konst — många känner igen henne som ”hon med texttavlorna” eftersom bokstäver och text ofta förekommer i hennes verk. Hon tycker att konst ska vara kul, lätt och något som sprider glädje! Till Kulturkalaset plockar hon med sig en härlig blandning av föremål som representerar den dagliga produktionen i ateljén i Johanneberg.

Adress: Nordhemsgatan 42 (baksidan av Hagabion)

Öppetider:
Fredag: 17-20
Lördag: 12-16
Söndag: 12-16

En del av Kulturkalset 2023.
Läs mer på Kulturkalasets hemsdia