Konstutställning med Jessica Jämting 27–29 juli på Villa Brita i Ånn, strax utanför Åre: "En helg av inspiration!"


Den 27-29 juli öppnas dörrarna återigen upp för allmänheten i den stora sekelskiftesvillan Villa Brita i Ånn. För 100 år sedan var den vita villan med punschverandor och snickarglädje ett pensionat för luftgäster. Då drevs det av fembarnsmamman Brita Jämting och nu 100 år senare ställer hennes barnbarnsbarn Jessica Jämting ut sin konst i villan. 

Jessica Jämting är konstnär och designer, känd för att skapa maximalistisk och färgstark konst, ofta med naturen i fokus. Jessica Jämting är uppvuxen i villan i Ånn och i Göteborg, och varvar än idag arbetet mellan de olika platserna. Två år i rad har Jämting blivit utsedd till Formex Design Talent, hon har haft flertalet utställningar, har en populär webbshop och instagram, och har jobbat med både Sveriges Radio och SVT. 

Nya verk till försäljning

Under utställningen kommer Jessica Jämting att visa och sälja nya verk och originaltavlor, många med Jämtland som inspiration. Hon kommer även ställa ut sitt originella pärlbroderi samt ett urval av sina populära posters. 

– Det känns så kul! Dels att få visa mina originalverk som jag vet många är sugna på att se och köpa. Men också eftersom att den här platsen och villan betyder så mycket för mig. Det känns fint att få dela dess skönhet och historia med andra.

En helg fylld av inspiration

Utställningen pågår parallellt med den stora orienteringstävlingen O-ringen i Ånn. Förutom konst kommer det även serveras kaffe och fika. 

– Jag tänker att den här helgen blir perfekt för att fylla på med inspiration. Både om man gillar orientering och fjällen, då kan man ju kombinera det med lite konst och fika. Eller om man är som jag och älskar skapande, kreativitet, gamla hus och att möta människor. Då tror jag att helgen blir en guldgruva, fylld med fina möten och inspiration på alla plan!

Öppetider
27 juli: 10 – 16
28 juli: 10 – 16
29 juli: 12 – 16

Var: Villa Brita, Byvägen 8, Ånn

Café & parkering finns.

Café Villa Brita
Under utställningen är Café Villa Brita öppet. Det kommer finnas kaffe, te och fikabröd till försäljning. 

Klicka i "Kommer" på facebook-eventet senast 25/7 och få en gratis kaffe/te i cafét. <3

Lägg till evenemanget på facebook och i din kalender för att få den senaste info om utställningen, se behind the scenes och annat kul. Dessutom bjuder vi på en kaffe eller te i cafét när du visar upp att du i förväg tryckt "kommer" på fb-evenemanget! 

Vi gör ju det här evenemanget tillsammans, så passa även på att bjuda in nära och kära som du tror hade uppskattat konst, fika och mingel - så ser vi till att få några superdagar! Här hittar du eventet.Länstidningen i Jämtland (LTZ) tipsar om utställningen

Läs hela reportaget här!


Jessica Jämting kommer att ställa ut nya originalverk, pärlbroderi och hennes populära posters.Klicka i "Kommer" på facebook-eventet och få en gratis kaffe/te i cafét – perfekt medan du kikar på konst.


Senaste uppdateringarna om utställningen hittar du på vårt Facebook-event och Jessica Jämtings Instagram.Vi gör ju det här evenemanget tillsammans, så passa även på att bjuda in nära och kära som du tror hade uppskattat konst, fika och mingel - så ser vi till att få några superdagar.  Varmt välkommen!