Miljötänk

På grund av den rådande klimatkrisen gör vi allt för att skapa så miljövänliga och klimatneutrala produkter som möjligt. Ibland är det svårt, men oftast är det lättare än vad man kan tro! Extra stolta är vi över att ha ett världens mest miljövänliga papper till våra prints och att all vår choklad är ekologisk!

Prints & kort
Våra prints och konstkort är tryckta på ett av världens mest miljövänliga papper, från småländska Lessebo. Pappret uppfyller de strängaste miljökraven som finns, och är Svanen-märkt, PEFC™-märkt, FSC®-märkt, ISO 14001:2015-märkt, ISO 9001:2015-märkt och ISEGA-märkt. Läs gärna mer härChoklad
All vår choklad är gjord av ekologiska råvaror och tillverkad på västkusten i Sverige. Den mörka chokladen är dessutom Farirtrade-märkt och vegansk. Även pappret runt är såklart miljömärkt.


Fine Art Prints
Här kan du läsa mer om Hahnemühles miljöarbete. 


Emballage
Pakten som vi skickar produkterna i är i största möjliga mån gjorda på återvunnet papper och vi försöker undvika onödig plast. Exempelvis har vi valt bort bubbelplast till förmån för wellpapp. Wellpappen är gjord av återvunnet papper och miljövänlig majsstärkelse.

Lämna gärna ditt emballage på återvinningen, eller använd det igen för att skicka nya paket och presenter!