Miljötänk

På grund av den rådande klimatkrisen gör vi allt för att skapa så miljövänliga och klimatneutrala produkter som möjligt. Ibland är det svårt, men oftast är det lättare än vad man kan tro! Extra stolta är vi över att ha ett världens mest miljövänliga papper till våra prints och att all vår choklad är ekologisk!

Choklad
All vår choklad är gjord av ekologiska råvaror och tillverkad på västkusten i Sverige. Den mörka chokladen är dessutom vegansk. Även pappret runt är såklart miljömärkt. 

Varför är chokladen ekologisk?
För miljön förstås! Det blir lite dyrare med ekologisk choklad, men det är verkligen värt det! Ekologiska produkter är producerade utan kemiska bekämpningsmedel, vilket är bra för både djuren, miljön och vi som ska äta produkterna. Vi undviker att få i oss farliga gifter som kan ge oss sjukdomar och annat obehagligt. Samtidigt som naturen också slipper det.

Ät choklad med gott samvete! 
Det fina med Peppogram är alltså att du med gott samvete kan äta dem, och veta att hela vägen har varit bra. Peppogram är hållbar njutning på riktigt.


Prints & kort
Våra prints och konstkort är tryckta på ett av världens mest miljövänliga papper, från småländska Lessebo. Pappret uppfyller de strängaste miljökraven som finns, och är Svanen-märkt, PEFC™-märkt, FSC®-märkt, ISO 14001:2015-märkt, ISO 9001:2015-märkt och ISEGA-märkt. Läs gärna mer härFine Art Prints
Här kan du läsa mer om Hahnemühles miljöarbete. 


Emballage
Pakten som vi skickar produkterna i är i största möjliga mån gjorda på återvunnet papper och vi försöker undvika onödig plast. Exempelvis har vi valt bort bubbelplast till förmån för wellpapp. Wellpappen är gjord av återvunnet papper och miljövänlig majsstärkelse.

Lämna gärna ditt emballage på återvinningen, eller använd det igen för att skicka nya paket och presenter!