Åre konstförening - Påskutställning 2024 med Jessica Jämting

FÄRG OCH BERG – en konstutställning av Jessica Jämting 

24 - 31 mars 2024 Åre konstförening, 
Kulturhuset i Järpen, Notvallsvägen 2, Järpen.

“Man förstår livet baklänges – men måste leva det framlänges", sa den danska filosofen Søren Kierkegaard. Och så upplever konstnären Jessica Jämting även sitt skapande. När hon målar på ett verk vet hon sällan vad det ska bli. Istället låter hon handen visa vägen.

I utställningen Färg och Berg får vi ta del av Jämtings intuitiva skapande, där blommor, berg och bär är återkommande.

“Jag älskar blommor för de påminner om det härliga i livet, men som också är förgängligt. Som sommaren. Som barndomen. Alla ljuva små ögonblick. Bara en liten stund är man här på jorden. Men bergen står kvar. Kanske vill jag förena dem, bergen och blommorna till ett. Det förgängliga och det eviga.”

Om Jessica Jämting

Jessica Jämting är en svensk konstnär och designer född 1990. Hon är utbildad vid Göteborgs universitet och har sin bas i Ånn väster om Åre samt i Göteborg. Sedan 2020 driver Jessica det egna märket Jessica Jämting Art och skapar konst, inredning och design.

2023 blev Jessica Jämting utvald till månadens konstnär i det världsomspännande nätverket ”Creative Mornings”. Under september visades därmed hennes konst i 68 länder och 235 städer världen över.  2022 nominerades Jessica Jämting till Formex Design Talent och samma år valde kulturtidningen Djungeltrumman ut henne som en av Göteborgs mest intressanta konstnärer. “Hennes färgval och kombinationer är så härligt mjuka samtidigt som resultatet blir lite excentriskt”, skrev chefredaktör Anna-Karin Hellborg i novembernummret. (2022-11-08)