Åre konstförening - Påskutställning 2024 med Jessica Jämting


Välkommen på en sprudlande utställning med  konstnären Jessica Jämting i vackra Järpens konsthall i påsk! Från den 23 mars och fram till 1 april pågår utställningen där du kan ta del av Jessica Jämtings breda konstnärskap. Kom och låt dig inspireras, kanske hittar du några alster du vill ta med hem. Oavsett utlovas härliga dagar fyllda av konst och påskkänslor. Se till att boka in genast!


FÄRG OCH BERG – en konstutställning av Jessica Jämting 

Jessica Jämting är konstnär och designer, känd för att skapa maximalistisk och färgstark konst, ofta med naturen i fokus. Jessica Jämting är uppvuxen i Ånn och i Göteborg, och varvar än idag arbetet mellan de olika platserna. Två år i rad har Jämting blivit utsedd till Formex Design Talent, hon har blivit utsedd till månandes konstnär i det världsomspännande nätverket Creative Mornings, har haft flertalet utställningar  och har en populär webbshop och instagram. 

Nya verk till försäljning

Under utställningen kommer Jessica Jämting att visa och sälja nya verk och originaltavlor, det blir en mix av hennes två olika stilar. Dels hennes landskapsmålningar oftast med motiv från Jämtland och hennes färgstarka naivistiska målningar, där färg, bär och blommor är i fokus. 

– Jag älskar blommor för de påminner om det härliga i livet, men som också är förgängligt. Som sommaren. Som barndomen. Alla ljuva små ögonblick. Bara en liten stund är man här på jorden. Men bergen står kvar. Kanske vill jag förena dem, bergen och blommorna till ett. Det förgängliga och det eviga.

Läs reportage om Jessica i LT
Läs om utställningen reportage i ÖP
Läs reportage i Årebladet


En plats att fylla på inspirationen

Utställningen pågår i 10 dagar parallellt med påskhelgen, något som Jessica Jämting tycker är perfekt.

– Alltså vill man göra en härlig påskutflykt och fylla på inspirationen är det ett måste att komma förbi min utställning! Jag kommer vara på plats nästan alla dagar och det ska bli så kul att få träffa alla besökare och bara ha härliga dagar med färg och form i fokus, säger hon. 

 

Datum: Lördag 23 mars till måndag 1 april, 2024
Öppetider: 12:00 - 16:00
Plats: Kulturhuset i Järpen,
Adress: Notvallsvägen 2, Järpen.

Om utställningen: 

“Man förstår livet baklänges – men måste leva det framlänges", sa den danska filosofen Søren Kierkegaard. Och så upplever konstnären Jessica Jämting även sitt skapande. När hon målar på ett verk vet hon sällan vad det ska bli. Istället låter hon handen visa vägen.

I utställningen Färg och Berg får vi ta del av Jämtings intuitiva skapande, där blommor, berg och bär är återkommande.Om Jessica Jämting

Jessica Jämting är en svensk konstnär och designer född 1990. Hon är utbildad vid Göteborgs universitet och har sin bas i Ånn väster om Åre samt i Göteborg. Sedan 2020 driver Jessica det egna märket Jessica Jämting Art och skapar konst, inredning och design.

2023 blev Jessica Jämting utvald till månadens konstnär i det världsomspännande nätverket ”Creative Mornings”. Under september visades därmed hennes konst i 68 länder och 235 städer världen över.  2022 nominerades Jessica Jämting till Formex Design Talent och samma år valde kulturtidningen Djungeltrumman ut henne som en av Göteborgs mest intressanta konstnärer. “Hennes färgval och kombinationer är så härligt mjuka samtidigt som resultatet blir lite excentriskt”, skrev chefredaktör Anna-Karin Hellborg i novembernummret. (2022-11-08)

Tipsa alla du känner! Och varmt välkommen! //Jessica

Ps. Orkar du inte vänta, så är webbshoppen alltid öppen!

Här är all viktigt info:

FÄRG OCH BERG,  
konstutställning med Jessica Jämting
Datum: 23 mars till 1 april, 2024
Öppetider: 12:00 - 16:00
Vernissage 23 mars 12:00-16:00
Plats: Kulturhuset i Järpen,
Notvallsvägen 2, Järpen.

Varmt välkommen!