9-10 dec Julmarknad på Färgfabriken.

Lördagen & söndagen den 9-10 dec kommer Jessica Jämting till Stockholm för att vara med på Färgfabrikens jul- och designmarknad. 
– Vill du ha coola och unika julklappar är det dit du ska gå, säger Jessica Jämting.

Förutom Jessica Jämtings älskade posters kommer hon även ha med sin nya designkollektion "Vildvuxen", bestående av av tyg på metervara, kuddar och bordsduk, allt i ekologisk lyxig bomull. Kollektionen innehåller även brickor, coasters och paketpapper 

– I Vildvuxen hittar du både klappar till dig själv och till dina nära och kära, säger Jessica Jämting. Jag tycker att en fin bricka är helt perfekt att ge bort,  eller glasunderlägg, man behöver alltid det. Specielt om man är som jag och gillar att äta mat i sängen. 


Eftertraktad kollektion

Intresset för Vildvuxen har varit stort. Jessica Jämting började arbeta med den nya kollektionen i somras, och sedan dess har inboxen varit full av förfrågningar. På sociala medier har massvis hört av sig och frågat när kollektionen kommer och längtat efter att få köpa den. 

Vildvuxen är en hyllning till det sköna och är i sitt mönster både skör och kraftfull.  Med sina täta blad och mjuka blommor gör Vildvuxen plats för skönhet och reflektion. 

– Jag ser Vildvuxen som en plats man kan vila i, både mentalat och fysiskt. Vackra färger och grönska får oss människor att må bra och skapar lugn, jag tror det kanske är därför så många gillar Vildvuxen.

Scrolla neråt och låt dig inspireras av Vildvuxen.Duka julbordet med Vildvuxen bordsduk.

Om Färgfabrikens julmarknad

Färgfabrikens julmarknad är en av Stockholms största marknader för konsthantverk och design. Handla direkt från formgivarna och fynda unika julklappar!

Under helgen deltar runt 100 försäljare som finns i takvåningen, Stora salen och gården. Konsthallens butik håller också öppet med ett urval av konsthantverk, smycken, böcker med mera.

Dessutom erbjuder vi härlig mat och dryck, livemusik och skönt häng! På scenen står The Mad Men Band.

I konsthallens projektrum visas videoverket ”Pickled Long Cucumbers” av den lettiska konstnären Katrīna Neiburga. Njut av en suggestiv film som gestaltar relationen mellan människa och natur.

Hiss finns.
Hundar är endast välkomna utomhus. Barnvagnsparkering finns ute på gården.

Adress: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, SE-117 43 Stockholm, Sverige

Vildvuxen kudde i ekologisk bomull.

Om Jessica 

Jessica Jämting är en svensk konstnär och designer född 1990. Hon är utbildad vid Göteborgs universitet och har sin bas i Göteborg. Sedan 2020 driver Jessica det egna märket Jessica Jämting Art och skapar posters, konst, inredning och design. Inspirationen kommer ofta från naturen och klassisk konst. Hon influeras av kärleken till färg och drivet att ständigt utforska nya världar.

2023 blev Jessica Jämting utvald till månadens konstnär i det världsomspännande nätverket ”Creative Mornings”. Under september visades därmed hennes konst i 68 länder och 235 städer världen över. 

2022 nominerades Jessica Jämting till Formex Design Talent och samma år valde kulturtidningen Djungeltrumman ut henne som en av Göteborgs mest intressanta konstnärer. “Hennes färgval och kombinationer är så härligt mjuka samtidigt som resultatet blir lite excentriskt”, skrev chefredaktör Anna-Karin Hellborg i novembernummret. (2022-11-08)

Slå in dina klappar i det finaste paketpappret du kan tänka dig - Vildvuxen paketpapper förstås.