Stort Inspogram – Kvinnohistoria & pepp i samarbete med Historiskan

I lager.
199 kr


Sprid kvinnohistoria och pepp på Internationella kvinnodagen!

Ett Inspogram är en underbar present som skickas direkt hem till din vän, fylld med ekologisk premiumchoklad, konst och inspirerande berättelser om fyra viktiga historiska kvinnor och deras arbete för en bättre värld. Och så klart en peppande hälsning från dig! 

Samarbete med Historiskan
Inför internationella kvinnodagen har konstnären Jessica Jämting teamat upp med tidningen Historiskan för att hylla fyra historiska kvinnor som på olika sätt verkat för kvinnors rättigheter och möjligheter. Internationella kvinnodagen infaller 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Skicka Inspogram och sprid både kvinnohistoria och pepp! 

Ett Inspogram innehåller

  • Ekologisk, handgjord mjölkchoklad med smak av havssalt och karamell (30g), 
  • Ekologisk, handgjord mjölkchoklad med smak av hallon och lakrits (30g), 
  • Ekologisk , handgjordmörk choklad med smak av chili (30g).
  • Ekologisk, handgjord mörk choklad med smak av kaffe (30g).
  • Ett dubbelvikt konstkort, välj mellan 4 olika historiska feministikoner och deras berättelse.
    Inspogrammet är inslaget i en fin cellofanpåse och packas i silkespapper.

Skicka med en hälsning genom att trycka på +Lägg till meddelande när du betalar i kassan, och skriv din hälsning.  Eller skicka din hälsning, adress och avsänadre till [email protected]  Vi skriver sedan hälsningen i kortet och skickar Inspogrammet direkt hem till din vän. 

Läs om de olika feministikonerna och deras inspirerande arbete

Olympe de Gouges (1748–1793)

Olympe de Gouges  var författare, dramatiker och en av franska revolutionens mest framträdande kvinnor. När hon insåg att revolutionens slagord om frihet och jämlikhet inte omfattade kvinnor skrev hon 1791 Deklarationen om kvinnans och medborgarinnans rättigheter, där hon pläderar för jämställdhet mellan könen. Två år senare avrättades hon med giljotin för just sin kritik av revolutionens övervåld och ojämställdhet.

Clara Zetkin (1857–1933)

Clara Zetkin var en tysk kvinnorättskämpe och socialist, som hela sitt liv kämpade för kvinnors rättigheter – både inom arbetarrörelsen och i samhället i stort. Clara Zetkin såg det som sin huvuduppgift att organisera arbetarklassens kvinnor och var en av initiativtagarna till Internationella kvinnodagen som sedan 1921 firas den 8 mars varje år.


Hoda Shaarawi (1879–1947)

Hoda Shaarawi var en ledande aktivist inom Egyptens kvinnorörelse som grundade The Egyptian Feminist Union, EFU, som verkade för kvinnors rätt till utbildning och rösträtt. 1923 ställde hon till skandal genom att demonstrativt kasta av sig sin ansiktsslöja på en tågstation i Kairo. Händelsen brukar beskrivas som startskottet för den egyptiska kvinnorörelsen.

Mary Wollstonecraft (1759–1797)

Mary Wollstonecraft  var en av Storbritanniens främsta upplysningsfilosofer och författare till den kvinnohistoriska nyckeltexten Till försvar för kvinnans rättigheter i vilken hon argumenterade för kvinnans fulla medborgerliga rättigheter och kritiserade samtidens kvinnosyn. Särskilt Mary Wollstonecrafts krav på kvinnans rätt till utbildning sågs som väldigt radikalt.


Visa din omtanke och låt fyra historiska feministikoner sprida pepp, kunskap och styrka!


Varför är chokladen ekologisk?
För miljön förstås! Det blir lite dyrare med ekologisk choklad, men det är verkligen värt det! Ekologiska produkter är producerade utan kemiska bekämpningsmedel, vilket är bra för både djuren, miljön och vi som ska äta produkterna. Vi undviker att få i oss farliga gifter som kan ge oss sjukdomar och annat obehagligt. Samtidigt som naturen också slipper det.


Innehållsförteckning

Ekologisk mörk choklad med chilismak (vegan): Ingredienser: Ekologisk mörk choklad* (Ekologisk kakaomassa, ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalectin)), chilipulver, red chili flakes. Tillverkad i Sverige. 

Ekologisk mörk choklad med kaffesmak (vegan):  Ingredienser: Ekologisk mörk choklad* (Ekologisk kakaomassa, ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalectin)), ekologisk frystorkad kaffe*. Tillverkad i Sverige. 

Ekologisk mjölkchoklad med hallon och lakrits: Ingredienser: Ekologisk mjölkchoklad* (Ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, ekologiskt mjölkpulver, ekologisk kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), ekologiska frystorkade hallon*, lakritsrot . *Ekologiska ingredienser från EU/ICKE-EU jordbruk. Kan innehålla spår av nötter. Tillverkad i Sverige.

Ekologisk mjölkchoklad med salt och kola: Ingredienser: Ekologisk mjölkchoklad* (Ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, ekologiskt mjölkpulver, ekologisk kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), salted kola pärlor, flingsalt. *Ekologiska ingredienser från EU/ICKE-EU jordbruk. Kan innehålla spår av nötter. Tillverkad i Sverige.

*Ekologiska ingredienser från icke-EU jordbruk. Kan innehålla spår av nötter.

Chokladen är glutenfri.