Åre Art & Nature - Weekend med konst och skapande i fjällen - Fredag & Lördag 24-25 Sep

I lager.
3 995 kr

Höstig heldag med konst, skapande och meditation i storslaget fjällandskap - Fredag & Lördag 24-25 sep 2021

Åre Art & Nature är en weekend utöver det vanliga. Med konst, natur och skaparglädje i fokus kommer konstnärerna Josefin Andersson och Jessica Lindbom Jämting guida dig genom skissande, måleri och inspirerande meditation i storslagen fjällmiljö, för att du ska hitta mer kreativitet och lust att skapa på ditt sätt.

Naturen har förmåga att locka fram vår inneboende konstnär. Och visst händer det något i oss när vi omges av lugn, tystnad och makalösa vyer. Lilla fjällpärlan Ånn strax utanför Åre erbjuder allt detta. Och som om det inte vore anledning nog hittar vi också här fantastiska sekelskiftesvillan Villa Brita där Åre Art & Nature huserar. Där kommer du tillsammans med 7 andra deltagare träffas och uppleva Åre Art & Nature. 

Kom själv eller ta med vännerna. Lämna prestationen hemma, låt lusten få styra och välj det här med hjärtat. Vi utlovar en upplevelse utöver det vanliga. Vi ses!

Upplägg

Nu kanske du funderar på vad det är du faktiskt ska få vara med om hos Art & Nature. Jo, en rad härliga punkter står på menyn. 

Förmiddag

Vi startar dagen med samling vid Villa Brita för att sedan gemensamt ta oss ner till Ånnsjön, belägen bara några minuter från huset. Platsen gör det möjligt för oss att redan från start koppla in till höstens färger och former och på så sätt väcka liv i inspiration, skaparglädje och din inre konstnär. 

Med hjälp av naturen, lätt rörelse och meditation mjukar vi upp kroppen och lägger prestationen åt sidan. Redan här skapas plats för introduktion till skissande - och därifrån är vi helt enkelt uppvärmda för resten av skapandet och resten av dagen.

Hörde jag kaffe? Te? Jodå. För oss är mötet med likasinnade en riktigt viktig del av den här dagen. Så självklart kommer det finnas plats för paus, fika och gemenskap. Och går du hellre iväg med din tekopp går ju det precis lika bra.

Lunch

En varm lunch med tillbehör serveras i villan. Om du äter ute eller inne väljer du själv. Men lunch är ett måste för att fylla på energidepåerna inför eftermiddagens upplevelse i måleri och skapande.


Eftermiddag

Efter lunch är det dags att doppa penslarna i färg och ta fram tjocka lyxiga akvarellpapper. Här sparar vi inte på krutet utan utforskar hur vi kan våga låta färgen och nyfikenheten leda oss från från ett papper till ett annat. 

Du kommer få prova att måla i akvarell och tusch, testa på tekniker som maskeringsvätska och tejp för att hitta nya effekter i dina målningar och också öva på hur det är att påbörja flera målningar samtidigt och nyttja tiden till en ny medan det första torkar och så vidare. Det kommer finnas tid för individuell coaching i..

Vi tar fikapaus igen när det känns rätt i magen - te eller kaffe och något att tugga på. 

När vi börjar känna oss klara med dagen samlar vi ihop oss igen utomhus för att knyta ihop säcken och dela intryck, inspiration och insikter. Kanske får du med dig mer än dina målningar hem, det är vår stora önskan och förhoppning.

Om platsen 

Ett bit från Åres pulserande nattliv och tjocka turiststråk ligger den lilla fjällbyn Ånn. Det är för de flestas en oupptäckt fjällpärla, med storslagen natur och ett rikt fågelliv. Här är luften hög och klar, och milsvida fjäll breder ut sig runt Ånnsjön och skapar makalösa vyer. 

Villa Brita är en sekelskiftesvilla som stod klart 1910 uppfört av Brita och Petrus Jämting. Villan består av tre våningar fullt med stora, spröjsade fönster, öppen spis och punschveranda. Här flödar inspirationen både från arkitekturen med sekelskiftes typiska detaljer och charm, och den pampiga naturen runt hörnet. Brita och Petrus Jämting är Jessica Jämtings förfädrar. 

Om Jessica

Jessica Jämting är konstnär, designer och journalist. Hon har jobbat med kreativitet i många olika former, som journalist på Sveriges Radio och SVT, på reklambyrå, som frilans och som designer och konstnär.


Om Josefin 

Josefin Andersson driver företaget Älska Vara Nu där hon arbetar som yogalärare, konstnär och kommunikatör. Hon undervisar kurser, workshops och klasser och håller konstutställningar på gallerier runt om i Sverige. Sommaren 2021 hittar du både hennes galleri och yoga hos Tjolöholm slott i norra Halland.

Praktisk info

Datum: Fredag & Lördag 24-25 sep 2021

Tid: 09.30-16.30

Plats: Villa Brita, Byvägen 6, Ånn strax utanför Åre 

Klädsel: Oömma kläder efter väder

Pris: 3 995 kr 

Lunch, fika samt konstnärsmaterial ingår i priset. Meddela oss om ev. allergier eller specialkost.  Boende ingår ej. Hör av dig för tips på boende.

Här hittar du bokningsvillkor